PRAKTISCH

Ja, dat kan! We lanceerden onze webshop eind 2022 en zijn er super trots op! Momenteel bieden we ons assortiment aan in individuele 12-packs of in mix-packs. Zo is er voor ieders wat wils!

We streven naar een levertermijn binnen de 5 werkdagen. Zoals in de meeste bedrijven, zijn onze werkdagen ook van maandag tot vrijdag. In het weekend rusten wij even uit.

We ondersteunen de meest courante betalingsmethoden zoals bancontact en Belfius Mobile. Ontbreekt er een betaalmethode die jij het liefste gebruikt? Laat het ons zeker weten en we bekijken graag of we die toe kunnen voegen.

B!ZAR

Simpel! Onze darmen zijn het enige orgaan, in ons ganse lichaam, dat een eigen zenuwstelsel heeft én daardoor ook rechtstreeks verbonden is met het centrale zenuwstelsel door middel van een zenuwbaan. Als je die informatie hebt, is het natuurlijk niet te verwonderen dat onze darmen zo'n grote invloed hebben op ons leven én ons humeur..

Jammer genoeg zijn het dus ook onze hersenen die zorgen voor de vlinders in onze buik. Enkel heeft de wetenschap nog niet zo lang geleden ontdekt dat onze psychische gezondheid ook effectief in verband staat met onze darmen. Dat zou te maken hebben met bepaalde darmbacteriën. Je voeding beïnvloed dus gewoon je humeur, zonder twijfel. Dus goed kijken voor je zaken in je mond stopt!

Kombucha en Waterkefir zijn een bron van vitamines zoals vitamine C, B en K. Plus, de darmflora wordt erdoor verbeterd wat op lange termijn enkel maar zorgt voor een betere gezondheid van de darm én dus een betere opname van vitamines! Schol hé ;-)

Sneller gaat je metabolisme er helaas niet van worden, maar het kan het wel beter maken dankzij de pre- en probiotica dat de drankjes bevatten! Als je een sneller metabolisme wil, dien je minder suiker consumeren. Wat Kombucha en Waterkefir natuurlijk wel de perfecte vervanger maken voor frisdranken. En die goede bacteriën? Die krijg je er gewoon zomaar bij!

Kombucha en Waterkefir zijn duizenden jaren geleden ontstaan. Het zijn beide nog échte natuurproducten en wij proberen die authenticiteit zoveel mogelijk door te trekken, door ook ons product zo weinig mogelijk impact te laten hebben op het klimaat. Glazen flesjes zijn bij ons inziens nog altijd beter voor onze planeet dan plastic flesjes of blikjes.

Momenteel is onze brouwerij nog te klein om zo'n zaken aan te gaan bieden. Maar het staat zeker wel op onze radar én onze planning - als we groeien.

Nog niet. Maar het antwoord is hierbij een beetje hetzelfde als de hervulbaarheid van de flesjes. Momenteel zijn we hiervoor nog te klein, maar dit is iets dat we zeker willen gaan bekijken én uitvoeren, wanneer de tijd daar rijp voor is.

KOMBUCHA

Ja, je kan Kombucha perfect elke dag drinken. Wel is de dagelijks aanbevolen eenheid om de 250ml niet te overschrijden. Dit omdat het vaak niet de originele Kombucha is die in de winkelrekken staat, maar enkel diegene waar vruchten of andere zaken aan toegevoegd zijn. Fruit bevat helaas ook suiker, dus voor onze algemene gezondheid, schrijven we voor om het op 1 flesje van 250ml te houden.

De combinatie van beiden kan perfect. Je kan Kombucha daarbij zelfs zien als een bonus voor je spijsvertering. Wel is het niet de bedoeling om Kombucha te gaan gebruiken als volledige vervanger van probiotica.

Kombucha wordt bekomen door een bepaald fermentatieproces. Zo'n fermentatieproces zorgt eveneens voor een beperkt alcoholpercentage, waardoor het moeilijk is om dat volledig op 0% te krijgen. Volgens de Europese richtlijnen is een drank pas alcoholisch, als het een percentage van 0,5% alcohol overschrijdt. Dat is bij ons niet het geval, waardoor onze drankjes eigenlijk alcoholvrij te noemen zijn.


Toch raden wij aan om het consumeren van onze drankjes te beperken tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. We kunnen het helaas niet terugbrengen naar 0% en zouden nooit onnodige risico's willen nemen die moeder of baby kunnen schaden.

Probiotica zijn een bacterievorm, maar meteen ook speciale bacterievorm. Probiotica zijn namelijk bacteriën die ons maagzuur kunnen overleven en daardoor levend aankomen in de darmen. Onze darmflora bestaat uit verschillende soorten bacteriën, die op te splitsen zijn in twee grote categorieën; goede en slechte bacteriën. De binnenkant van onze darmwand is dan ook bezaaid met bacteriën, zodat de slechte bacteriën geen kans krijgen om zich te gaan vermenigvuldigen en het evenwicht in onze darmen bewaard blijft.

Probiotica zijn goede bacteriën die zich in onze darmen bevinden. Prebiotica aan de andere kant, zijn dan weer vezels die de probiotica gaan voeden. Prebiotica komt dan ook van nature voor in verschillende voedingsmiddelen. Zij helpen de probiotica beter hun werk te doen.

Het is algemeen geweten dat Kombucha een gunstig effect heeft op de darmen en dus op de spijsvertering. Kombucha helpt het lichaam om de vitamines en mineralen uit onze voeding beter op te nemen. Concreet kan je dus zeggen dat de enzymen en zuren in Kombucha helpen met je (spijs)vertering.

WATERKEFIR

Zeer zeker! Een persoon kan en mag een glas - ruw omgerekend 250ml - Waterkefir per dag drinken. Wist je dat je met 100ml per dag je dagelijkse behoefte aan goede bacteriën al binnen hebt?

Waterkefir is een probiotische drank die dus bomvol gisten, bacteriën, vitamines én mineralen zit. Het heeft verschillende gezondheidseffecten, waaronder een betere immuniteit, en het helpt je spijsvertering. Ook zorgt het voor een gezonde darmflora én het is zuivelvrij en veganistisch, wat het beschikbaar maakt voor een heel breed publiek.